Zoeken:

Opgeven/informatie puppycursus?

Kies uw dichtstbijzijnde locatie voor meer informatie:

Inschrijven

Online inschrijven

De inschrijving sluit op 30 oktober 2017

Clubmatch 19 november 2017

Locatie: Sporthal “Geestmerambacht”, Dr. Wilminkstraat 3, 1723 XN Noord-Scharwoude

 

Aanvang: 10.00 uur

 

Binnenkort is het weer zover: onze jaarlijkse Clubmatch. Dit evenement staat open voor rashonden met een stamboom vanaf de leeftijd van 4 maanden.  Niet alleen honden van KCWF-leden, maar ook  honden van niet-leden kunnen hieraan deelnemen. Maak daarom vrienden en kennissen die eigenaar zijn van een rashond, enthousiast voor deelname aan dit evenement. Bezoekers zijn natuurlijk ook zeer welkom, want deze hondenshow wordt nog aantrekkelijker als de hal gevuld is met een recordaantal aanwezigen.

 

WERKWIJZE BIJ HET KEUREN

Keurmeesters:

mevrouw Carla van der Sijs ( voor de rasgroepen 1 en 4),

mevrouw Ilona Onstenk-Schenk (voor de rasgroepen 2, 3 en 6),

de heer Leon Scholten (voor de rasgroepen 5, 9 en 10),

mevrouw Annemieke van Luijk-Grevelink (voor de rasgroepen7 en 8).

 

Tijdens de Clubmatch worden de honden door erkende keurmeesters op dezelfde manier beoordeeld als op officiële nationale hondententoonstellingen. De honden worden verdeeld in tien rasgroepen conform de richtlijnen van de Raad van Beheer.

 

Ze worden gekeurd door ervaren keurmeesters die deskundig zijn in het beoordelen van de rasgroepen waarbij ze zijn ingedeeld. Nadat van elk ras de beste hond is aangewezen, selecteren de keurmeesters de beste drie honden van iedere rasgroep. De als eerste geplaatste honden van elke rasgroep mogen vervolgens meedingen naar de begeerde titel ‘Beste hond van de KCWF Clubmatch 2017’.

 

OOK TITELS EN PRIJZEN VOOR JONG EN OUD

 

Voor de andere drie titels is er geen voorronde per rasgroep.  Daar strijden alle verschillende rassen meteen met elkaar om de titel. Bij de jonge honden en de veteranen kunnen de honden respectievelijk de titel ‘Beste Baby’, Beste Pup’ of ‘Beste Veteraan van de KCWF’ verwerven. Voor alle winnaars zijn er bekers, herinneringsmedailles en waardebonnen van onze hoofdsponsor Royal Canin, waarmee een gratis voerprijs kan worden afgehaald bij de eigen dierenspeciaalzaak.

 

De veteranen krijgen nog een extraatje als herinnering aan hun deelname. De oudste veteraan wordt bovendien geëerd met de Saskerland-plaquette, een zeer begeerde wisselprijs voor krasse oudjes.  

 

TIPS VOOR EXPOSANTEN

 

Wie mee wil meedoen aan de show, bevelen we aan voorafgaand aan de Clubmatch de KCWF-ringtraining in Heerhugowaard te bezoeken. Een goede presentatie kan net dat beetje verschil maken bij de beoordeling door de keurmeester!

 

Deelnemers die honden van verschillende rassen uitbrengen, doen er goed aan te zorgen voor assistentie. Dat voorkomt vertraging bij de keuringen, want de kans bestaat dat de honden dan tegelijkertijd in verschillende ringen aanwezig moeten zijn.

 

VOOR DE JEUGD EEN KIND/HONDSHOW

 

Een super leuk onderdeel voor kinderen tot de leeftijd van12 jaar. Het is de bedoeling dat zij de hond presenteren in een mooie, zo origineel mogelijke uitdossing, die past bij de hun hond. Het levert altijd een verrassend en vertederend schouwspel op. Het is de moeite waard om jonge kinderen de kans te geven mee te doen. Deelname is gratis als de hond is ingeschreven voor de Clubshow.

INSCHRIJVING SLUIT OP 30 OKTOBER 2017

 

Ongeveer een week vóór de Clubmatch sturen we een bevestiging van de inschrijving met daarbij een globaal overzicht van het dagprogramma.

 

Het is niet mogelijk om met gecastreerde, monorchide of cryptorchide honden in te schrijven en voor gecoupeerde honden gelden speciale regels. Lees altijd het inschrijfformulier nauwkeurig door of kijk op onze website. Hierop is alle belangrijke informatie te vinden over de leeftijdsklassen, het inschrijven, de inschrijfkosten en de voorwaarden voor deelname aan de Clubmatch.

 

De Evenementencommissie

                                

GEEN CLUBMATCH ZONDER TOMBOLA

 

Iedereen verruilt zijn lootje graag voor een aardig cadeautje. We stellen het erg  op prijs als onze leden een bijdrage willen leveren aan de tombola. Daarom doet de Evenementencommissie een beroep op alle KCWF-leden om voor de tombola mooie, aardige, lekkere, nuttige en/of bruikbare prijzen ter beschikking te stellen. Misschien is er in huis nog een overbodig artikel te vinden, waarmee je een ander juist heel blij kan maken. Een zelfgebakken taart of een lekkere cake zal zeker ook in de smaak vallen.

 

Alle bijdragen voor de tombola kun je inleveren bij je instructeur of afgeven bij de Dog-Out in Heerhugowaard. Wie vooraf nog aanvullende informatie wil inwinnen over het schenken van bijdragen voor de tombolakan contact opnemen  met Willy Groot-van de Meulen (telefoon: 072 534372, e-mail: willygroot@quicknet.nl)

Secretariaat Evenementencommissie:

D. Loots,
Gemaal 38,
1613 AN Grootebroek,
tel. 06-21 63 13 18,
e-mail