Zoeken:

Opgeven/informatie puppycursus?

Kies uw dichtstbijzijnde locatie voor meer informatie:

 • GEEFT U ZICH TIJDUG OP VOOR DE PUPPYCURSUS!! (dit kan al vanaf dat u weet dat er een pup in huis komt)
  ER KAN EEN WACHTLIJST ZIJN!
  Klik hier voor onze locaties

 • Algemene informatie Cursusgeld /Lidmaatschap  

 • Op 1 januari 2013 is de nieuwe Wet Dieren van kracht geworden, waarin ook de verplichte Identificatie en Registratie (I&R) van honden is geregeld.
  Alle honden die bij ons komen trainen voorzien moeten zijn van een chip, deze papieren moeten in het inentingsboekje zitten.
  klik hier voor meer informatie.

 • Waarom een gezondheidsverklaring bij de behendigheid, frisbee en flyball bij de KCWF ?

 • Om als hond een plezierig leven te hebben, moeten aan een paar voorwaarden worden voldaan. Om de honden eigenaren om met veel plezier van een hond te laten genieten, moet de hond het één en ander leren. Het is in de huidige drukke maatschappij belangrijk dat honden zich opgevoed gedragen. Het geeft zowel hond als eigenaar meer bewegingsvrijheid, zonder overlast te veroorzaken. Een goed opgevoede hond is al gauw welkom, kan eerder los lopen zonder problemen te veroorzaken. Een eigenaar, die met verstand van zaken met zijn hond omgaat, zal meer plezier van en met zijn hond hebben. Beide hebben dan kans op een leuker en prettiger leven samen. Zowel eigenaar als hond zijn nooit te oud om te leren.

 

 • De cursussen worden wekelijks gegeven, maar op elke locatie op andere tijdstippen. In het wekelijkse lesuur krijgt u aanwijzingen en adviezen van de instructeur, hoe met u hond het beste kunt omgaan en te oefenen. Van u wordt verwacht dagelijks te oefenen met u hond om een goed resultaat te krijgen. In het begin zal dit rondom het huis zijn, maar later om het moeilijker te maken op steeds andere plaatsen. Na verloop van tijd zult u dan resultaat zien. Om een hond op te voeden kunt u ongeveer twee jaar uittrekken. ( het duurt 2-3 jaar voor een hond volwassen is). Ons advies is dan ook om meerder cursussen achter elkaar te volgen. Niet alleen, omdat het met wat ondersteuning makkelijker is om alle wat moeilijke periodes van de hond door te komen, maar ook omdat het gewoon leuk is. De meeste honden vinden het leuk om iets te leren en zijn enthousiast , wanneer ze komen trainen. Bovendien hoe verder u komt in de gedrag en gehoorzaamheid (G en G) , hoe meer u echt met hondensport bezig bent. Ook heeft u een bepaalde basis nodig om goed te functioneren in de Funsporten (behendigheid, flyball en frisbee) namelijk minimaal een gehaald A-examen.

Opgeven en/of informatie cursussen

Gezondheidsverklaring funsporten