Zoeken:

Opgeven/informatie puppycursus?

Kies uw dichtstbijzijnde locatie voor meer informatie:

Voorwaarden deelname

U kunt deelnemen aan de lessen als:

• de hond minimaal 15 maanden oud is,
• u een positieve algehele gezondheidsverklaring van de dierenarts kunt overleggen op één van de eerste cursusdagen,
• de hond bij voorkeur minimaal een basis cursus heeft gelopen, maar bij voorkeur een A-cursus heeft gevolgd (diploma is niet verplicht), goed onder appel staat, zodat als hij los loopt goed luistert,
• Tijdens de training mag de hond geen slipketting of half-check dragen.

Flyball

Algemene informatie Cursusgeld /Lidmaatschap

Flyball is een sport voor de ”prettig gestoorde” hond. U kent ze wel, onvermoeibaar, altijd willen spelen en een balletje daar doen ze alles voor.

Deze cursus wordt alléén op onze locatie Den Helder gegeven.

Wat is Flyball?

Flyball is een teamsport voor honden en bazen. Mogelijk heeft u het al eens gezien op de televisie.

Er zijn dan 4 ongelooflijk enthousiaste honden die om de beurt in estafettevorm over een viertal hordes springen, vervolgens een bal uit de box weten te halen en deze,wederom over de hordes, zo snel mogelijk naar de bazen terugbrengen.

 

Het lijkt zo makkelijk….

Flyball ziet er snel en vrolijk uit, de bazen en honden beleven er veel plezier aan: het lijkt allemaal zo simpel. Echter schijn bedriegt: het is vanwege de complexiteit beslist niet op een snelle manier correct aan te leren. Flyball-training vergt veel geduld en enthousiasme en de wil om te presteren van zowel baas als hond.

Voor veel mensen is dit een reden geweest om te stoppen met de Flyball-training, omdat het saai zou zijn en de hond toch niet zo snel over de hordes terug kwam als gewenst.

Jammer, want als het “kwartje” bij de hond eenmaal gevallen is, wordt de moeizaam lerende hond ineens een enorm enthousiaste hond die, op het moment dat hij weer van start mag, over de hordes ”vliegt” richting box en razendsnel terug naar het baasje springt.

Dan is er geen weg meer terug en baas en hond gaan nooit meer op pad zonder tennisbal. Beter bekend als: de besmetting met het Flyball virus.

 

Training

Flyball-cursussen

Gezondheidsverklaring funsporten