Zoeken:

Opgeven/informatie puppycursus?

Kies uw dichtstbijzijnde locatie voor meer informatie:

G&G A t/m E cursus

Algemene informatie Cursusgeld /Lidmaatschap

A-cursus
Voor alle honden , die de Basiscursus hebben gehaald. Oefening waarbij een basis is gelegd worden uitgebouwd of komen terug in een andere vorm, zoals het komen, maar ook het staan en betasten. Het volgen, spel apport en andere nieuwe oefeningen worden geïntroduceerd. Ook hierbij wordt duidelijk uitleg, aanwijzingen en informatie gegeven. De bedoeling is dat u uw hond meer onder controle krijgt. Pas als een combinatie er aan toe is, zal u het advies krijgen om op te gaan voor het examen. Het is niet altijd haalbaar voor een combinatie om na één cursus al examen te kunnen doen. Het examen, tijdens het trainingsuur, wordt beoordeeld door een andere instructeur. Mocht u dit examen gehaald hebben kunt u naar de B-cursus en/of naar één van de Funsporten.

 

B t/m/ E cursus
Met deze cursussen bent u met hondensport bezig. De oefeningen worden per examen moeilijker en zwaarder, maar ook gevarieerder. Het volgen aan de lijn, wordt los volgen en uiteindelijk leert u los te volgen met ingewikkelde looppatronen. Zo ook de plaatsoefening, wordt naar het vak sturen waar de hond weer extra oefeningen uit moet voeren. Om op te kunnen gaan voor deze examens dient u regelmatig te oefenen. Pas als een combinatie er aan toe is, zal u het advies krijgen om op te gaan voor het examen. Voor enkele examens is het niet altijd haalbaar voor een combinatie om na één cursus al examen te kunnen doen.Tijdens de les zult u zoveel mogelijk specifieke aanwijzingen en achtergrond informatie krijgen. U zult merken dat naarmate u verder komt, de dagelijkse omgang met uw hond veel soepeler verloopt.
De hond is gewend eerder te gehoorzamen vanwege de training, maar ook u heeft zich bepaalde goede gewoontes met uw hond aangeleerd. De examen eisen van deze cursussen komen overeen met de landelijke examens nml. GG0 t/m het internationaal erkende GG3. U zult het voorgaande examen moeten halen om door te kunnen gaan naar de volgende cursus. ( Dit geldt ook voor de landelijk examens, u moet ze in volgorde halen). Regelmatig zal de mogelijkheid geboden worden om u in te schrijven voor de landelijke examens. Helaas zal het niet altijd mogelijk zijn, om dit op elke locatie te kunnen doen.