Clubmatch 2024

De clubmatch 2024 staat gepland op 17 november 2024.  Zodra de locatie bekend is maken wij deze hier bekend. Lid of geen lid, iedereen die een rashond -met stamboom- van 4 maanden of ouder heeft, kan deelnemen. Dus als je een keer wil snuffelen aan het echte showwerk, als je benieuwd bent wat een erkende keurmeester van je hond vindt of als je gewoon een leuke dag met je hond wilt, schrijf je in. Nodig ook al je vrienden en kennissen met een rashond uit voor deelname aan dit evenement of om te komen kijken.

inschrijven 

De inschrijving  is nog niet geopend. Zodra het evenement online staat tref je hier een link aan. Ongeveer een week vóór de Clubmatch worden de deelname-bevestigingen plus een globaal overzicht van het dagprogramma verstuurd.

Let op: inschrijven ontvang je per mail een bevestiging. Deze bevestiging kun je bewaren als bewijs van inschrijving. Ontvang je géén  bevestiging per mail (controleer ook je spambox) vraag dan na bij de evenementencommissie of je inschrijving is binnengekomen.

HOE WORDT GEKEURD?

Tijdens de Clubmatch worden de honden op dezelfde manier beoordeeld als op officiële nationale hondententoonstellingen. De honden worden verdeeld in tien rasgroepen conform de richtlijnen van de Raad van Beheer (www.raadvanbeheer.nl).  Erkende en ervaren  keurmeesters, allen deskundig in het beoordelen van de rasgroepen waarbij ze zijn ingedeeld, selecteren van iedere rasgroep de beste drie honden. Alle nummers 1 mogen vervolgens meedingen naar de felbegeerde titel ‘Beste hond van de KCWF Clubmatch 2024’. 

Dit jaar heeft de KCWF de volgende keurmeesters uitgenodigd: 
 
(De keurmeesters voor  2024 zijn nog niet bekend.)


Keurmeesters onder voorbehoud. Afhankelijk van de inschrijvingen kan de indeling gewijzigd worden.

Voorbereiding

Wil je extra goed voor de dag komen? Bezoek dan de KCWF-ringtraining (woensdagavond in Heerhugowaard).  Een goede presentatie kan net dat beetje verschil maken bij de beoordeling door de keurmeester. Wil je met meerdere rassen deelnemen? Zorg dan voor assistentie. Dat voorkomt vertraging bij de keuringen, want de kans bestaat dat de honden dan tegelijkertijd in verschillende ringen aanwezig moeten zijn.
 

TITELS

Naast de titel “Beste hond” wordt gestreden om de titels ‘Beste pupy,  Beste jeugd’ en ‘Beste Veteraan van de KCWF’. Bij deze titels zijn er geen voorrondes per rasgroep; alle rassen strijden meteen met elkaar om de titel. Voor alle winnaars zijn er bekers, herinnerings-medailles en prijzen van onze hoofdsponsor Prins.   

Hond & Kind

Voor kinderen tot 12 jaar is er een ‘Kind-Hond Show’. Een superleuk onderdeel waarin kinderen in de mooiste en origineelste uitdossingen hun hond presenteren. Altijd een prachtig onderdeel en een fantastische kans voor kinderen om mee te doen. Deelname is gratis als de hond is ingeschreven voor de Clubshow.