Wedstrijden

De KCWF organiseert en faciliteert wedstrijden.
Voor 2024 staan de volgende wedstrijden gepland. 

  • FCI Obedience Paaswedstrijd.​
  • Agilitywedstrijd Heerhugowaard
  • Agilitywedstrijd Hoorn

OBEDIENCE PAASWEDSTRIJD OP 1 APRIL

Op maandag 1 april, 2e paasdag, is Heerhugowaard weer in de ban van Obedience. Ben je geïnteresseerd in vaardige, gehoorzame honden dan moet je erbij zijn. Je ziet wedstrijdlopers op hoog niveau in actie. Uit het hele land hebben deelnemers zich aangemeld om mee te doen. Bij FCI Obedience (vroeger Gedrag & Gehoorzaamheid, ook wel G&G, genoemd) is het doel om een zo hoog mogelijke graad van gehoorzaamheid en perfectie in de oefeningen te laten zien. Er zijn vier klassen: beginners, 1, 2 en 3. Het programma bestaat uit verschillende oefeningen die uiteenlopen van volgen tot sorteren en apporteren. FCI obedience is één van de hondensporten die voor elk mens en elke hond geschikt is.  Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen kijken. Dit is dé gelegenheid om te zien wat je door training met je hond kunt bereiken.  

Landelijke Agility competitiewedstrijd in Heerhugowaard en Hoorn 

Op zondag 2 juni is er een landelijke Agility competititiewedstrijd in Heerhugowaard. Deze wedstrijd vindt plaats bij de KCWF op het terrein aan de Vork 4, 1704 BX in Heerhugowaard.

Op zondag 15 september is er een landelijke Agility competititiewedstrijd in Hoorn. Deze wedstrijd vindt plaats bij de KCWF in Hoorn op het terrein aan de Roskam 3, 1689 VR Zwaag.

Het programma begint beide dagen om 09.00 uur en eindigt rond 17.00 uur. Veel honden zullen de ringen betreden. Het beloven weer mooie wedstrijden te worden. De toegang is gratis. 

Bij agility (behendigheid) gaat het erom dat de hond een parcours van ongeveer 20 hindernissen in een voorgeschreven volgorde foutloos en zo snel mogelijk aflegt. De geleider of handler mag de hond tijdens het lopen van het parcours met de stem en door gebaren aanwijzingen geven. De hindernissen mogen niet aangeraakt worden. Bij agility wordt een groot aantal verschillende hindernissen gebruikt die een beroep doen op de vaardigheden van de hond. De toestellen zijn te verdelen in (hoogte)sprongen, tunnels, paaltjes en raakvlaktoestellen. Bij wedstrijden worden al deze toestellen steeds anders gebruikt. De honden zijn vaak snel en atletisch. Voor toeschouwers is het een aantrekkelijke sport. Durf, snelheid, behendigheid en veel enthousiasme zorgen voor een mooi spektakel.   
 
Kom gezellig langs om te kijken naar de prestaties. Iedereen is welkom en je hond mag natuurlijk aangelijnd mee. 

Foto’s / video’s
Tijdens evenementen of soms ook trainingen en wedstrijden kan de fotograaf van de KCWF foto’s of video’s maken. De fotograaf maakt foto’s van met name de honden, maar ook eigenaren of mensen in het publiek kunnen zichtbaar zijn op foto’s. Deze foto’s gebruiken we in onze nieuwsvoorziening, op Facebook en soms ook voor ons clubblad en de website. Dit is in zijn algemeenheid wettelijk toegestaan, omdat de foto’s gemaakt worden voor onze nieuwsgaring en informatievoorziening. Bovendien gebeurt het vaak in de openbare ruimte of op onze eigen terreinen, die in beginsel ook vrij toegankelijk zijn voor leden en niet leden. De foto’s die we gebruiken voor ons promotiemateriaal zijn altijd gemaakt met toestemming van de geportretteerde. 

Als je niet wilt dat je op een foto staat die we publiceren, kun je dat bij de fotograaf aangeven, die hier zo veel mogelijk rekening mee probeert te houden. Voorwaarde is dat je een redelijk belang hebt om de publicatie tegen te gaan.

Uiteraard kunnen ook andere aanwezigen foto’s maken en die verspreiden, bijvoorbeeld op sociale media. Daar hebben we als KCWF geen invloed op. Als lid of bezoeker van de vereniging moet je je daarom bewust zijn van de privacy van jezelf en anderen.

Hieronder vind je de catalogus voor de Agility debutanten/competitie wedstrijd op zondag 2 juni 2024.

  Catalogus Agilitywedstrijd 2024 HHW

De Middenweg is weer gewoon geopend. De KCWF is goed bereikbaar.