9-3-2020

NIEUW KCWF CURSUS RINGMEDEWERKER

NIEUW KCWF CURSUS RINGMEDEWERKER

Hondenshows kennen veel regels en voorwaarden. Ben je  nieuwsgierig naar de regels voor een eindkeuring en wil je weten welke regels gelden tijdens een show?  Wil je  weten wat  een CAC of een  CACIB show is?  Vind je het leuk deze kennis te verwerven en mee te werken aan shows, dan is de korte cursus ringmedewerker misschien iets voor jou.

In deze cursus leer je de regelgeving bij nationale en internationale hondententoonstellingen en kampioens/clubmatches. In deze korte cursus wordt de functie en de werkzaamheden van de ringmedewerker uitgelegd. De cursus bestaat uit één theorie- en één praktijkles.

De theorieles  vindt plaats op maandagavond 11 mei in KCWF clubgebouw ’t Boetje, Boekel 22a, Akersloot. De cursus start om 20:00.

De praktijkles vindt plaats op vrijdagavond 15 mei in KCWF clubgebouw Dog Out, De Vork 4, Heerhugowaard. De cursus begint om 20:00 uur.

In de theorieles  wordt de gang van zaken op tentoonstellingen uitvoerig behandeld. Je leert  over de regelgeving, de functies van ringcommissaris, de schrijver en ringmeester en de taakverdeling in de ring.

Tijdens de  praktijkles worden verschillende situaties nagebootst zoals deze tijdens een show voorkomen.  Je leert  hoe je de regels toepast en hoe een ringmedewerker samenwerkt met de anderen in de ring.  Je ervaart wat een ringmedewerker in de ring doet.

De kosten voor deelname aan de cursus zijn: € 30,--

Aanmelden voor de cursus: stuur een mailtje naar: kynologie@KCWF.nl

Het lesmateriaal voor de theorieavond kan worden gedownload van https://www.houdenvanhonden.nl/opleidingen-en-trainingen/voortgezette-kynologische-kennis-vkk/

Dit betreft Module 10 Kennis van Showreglementen

N.B. Indien je in het bezit bent van het BFH-diploma kun je na het volgen van deze cursus een examen doen bij de Raad van Beheer in Amsterdam. Dit doe je door je aan te melden voor het examen VKK module 10 Showreglementen (https://www.raadvanbeheer-webwinkel.nl/kynologische-opleidingen) Aanmelding en betaling van het examen geschiedt rechtstreeks aan de Raad van Beheer. Ben je geslaagd dan kun je indien gewenst door ons bij de Raad van Beheer worden aangemeld als  ringmedewerker. Je kunt dan gevraagd worden voor de diverse tentoonstellingen die worden georganiseerd.

Archief