7-3-2021

Corona maatregelen

Hallo cursist,

Het is fijn dat de kapper weer open is, gelukkig een klein lichtpuntje, dat we weer iets mogen van de regering. Het is dan toch zo jammer dat we nog steeds niet in groepsverband mogen trainen met de hond. Veel van ons zullen het gevoel hebben dat dit toch zou moeten kunnen, maar helaas heeft de KCWF daar geen toestemming voor. Dit wetende is het triest wanneer je de lege velden en clubhuizen ziet. Om depressief van te worden. Iedereen staat te springen; zowel instructeurs als cursisten en de meeste honden. En dan is er ook nog een enorme wachtlijst overal.

De noodzaak, de vraag, de wil, het enthousiasme en de behoefte is er, maar helaas mogen we nog niet. Hopelijk zal het op korte termijn mogelijk zijn. Zodra we weer mogen, zullen we de cursussen vervolgen en krijgt iedereen een seintje hierover van de eigen instructeur. Natuurlijk zal je instructeur rekening houden met afgelopen periode. Afhankelijk in welke les de cursus moest stoppen, krijg je zodra we starten het aantal lessen waar je nog recht op hebt. Dit is helaas het enige wat we je , binnen onze KCWF mogelijkheden, op dit moment kunnen bieden.
De KCWF heeft als vereniging afgelopen jaar, net als vele andere verenigingen, financieel een flinke deuk opgelopen. Natuurlijk hoop je dan ook dat het dit jaar beter zal zijn. Om het jaar dan te beginnen zonder iets te mogen en dus ook nauwelijks inkomsten, terwijl de exploitatiekosten wel blijven doorgaan, maakt je als bestuur niet gelukkig. Het is aan alle kanten afwachten hoe het verder zal gaan. Het lastige is dat we met z’n allen afhankelijk zijn van de besluiten (en het gedrag) van anderen.

De nog steeds geldende regels: buiten met maar 2 personen, de avondklok, geen toestemming van de gemeentes om lessen te geven op de velden, geeft de KCWF geen ruimte. Helaas kunnen we jullie niet op het veld ondersteunen. Gelukkig kan je natuurlijk wanneer je een vraag of probleem hebt, contact opnemen met je instructeur. Deze zal je zeker verder helpen.
Wanneer je nu met je hond naar de losloopplekken gaat, is er een groot verschil met vorig jaar: de drukte en hoeveelheid mensen met honden is enorm, maar gelukkig kan dat nog wel. Het is fijn dat je een hond hebt en samen met je hond lekker kan lopen en oefenen. Dat is één van de positieve zaken van het hebben van een hond.

Ons advies is elke dag , tijdens de wandeling en/of thuis een paar oefeningen met je hond te blijven doen. Door elke dag samen iets te doen verstevigt de band en aan de hond worden eisen gesteld en zal het blijven luisteren naar de geleider een gewoonte blijven. Bovendien is het gewoon leuk om iets met je hond te doen, zoals de iemand zoeken in de bosjes, zowel voor jezelf en ook voor je hond,.

Laten we hopen dat de regering ons allen snel de ruimte geeft. Dat kan wanneer we ons met z’n allen de opgelegde regels volhouden. Dan zullen we elkaar snel weer zien en kunnen we samen met onze honden weer bij de KCWF aan de slag.

Hou van je hond en blijf gezond.

Namens het bestuur en instructeurs,

Judith Moritz, voorzitter KCWF

Archief