Aanschaf van een hond

Op een bepaald moment in je leven wil je misschien een hond aanschaffen. Goed idee. Maar stel je eerst op de hoogte wat het houden van een hond inhoudt.

Op elk KCWF evenement zijn er ervaren instructeurs en hondengedragsdeskundigen aanwezig bij wie je met vragen terecht kunt. Zij geven je graag advies. Of neem contact op met de KCWF.

Bedenk allereerst hoeveel tijd je per dag hebt voor een hond. Als je drie dagen in de week werkt, dan heb je voor je honden een goede oppas nodig voor die drie dagen.

Daarna kijk je naar de grootte van een hond. Bij grote honden moet je lichamelijk gezond zijn om veel met hem te kunnen wandelen.

Wil je een hond met veel haar, weinig haar, kort haar, of met een krul? Alle honden hebben regelmatige vachtverzorging nodig: borstelen, kammen en een eventuele wasbeurt. Ook een bezoek aan de trimmer is bij sommige honden nodig. 

Wil je een echte rashond? Of maakt het niet uit wat het is? Hou er rekening mee dat een rashond in principe gefokt is met een bepaald doel en bijbehorend gedrag vertoont. Hierbij kan gedrag als blaffen, apporteren en graven normaal voor de hond zijn. Waak- en verdedigingshonden zijn heel anders dan jachthonden! Bij een rasloze hond kan je van alles verwachten.

Om het gedrag in goede banen te leiden, is het verstandig om te gaan trainen met je hond. Hierbij bouw je een band op met je hond en leer je je hond goed kennen. Ook dit kost weer tijd.

Als je alles hebt overdacht -tijd, grootte, vacht en gedrag-  is het tijd om te kijken waar je jouw keuze hond kunt vinden. Dat kan zijn een fokker via de rasvereniging van het ras dat je hebt gekozen. Of via internet in contact komen met een fokker van je uitgekozen ras. Of een familielid of een bekende die een nestje gaat fokken.

Bij allen geldt dat je een goed gevoel en contact moet hebben met degene die het nestje heeft gefokt. Het is van belang dat je altijd met vragen terug kunt naar de fokker van het nestje. Op de site van de Raad van Beheer wordt aangegeven aan welke voorwaarden een goede fokker moet voldoen.

KCWF wenst je veel plezier met de aanschaf van je hond.

 

Onderstaand formulier is alleen bedoeld voor vragen over het lidmaatschap en algemene vragen.

Dit formulier is NIET bedoeld voor informatie over een cursus of om je voor een cursus op te geven. 
Wil je informatie over een cursus kijk daarvoor dan bij 'Contact' onder de lokatie van je keuze. 

LET OP:
Na het versturen van het digitale formulier ontvang je per mail een bevestiging.
Ontvang je géén bevestiging (controleer ook je spambox) stuur dan een mail naar kcwf@quicknet.nl om te controleren of het formulier is binnengekomen. Vermeld je naam, je telefoonnummer en de datum waarop je het formulier hebt verzonden.