Algemene Cursus Informatie

Bij alle KCWF-trainingen staat bij de opvoeding van de hond een positieve relatie tussen baas en centraal. Onze instructeurs zijn specifiek opgeleid voor de cursus die ze geven . Zij geven je deskundige aanwijzingen en adviezen over hoe je met je hond kunt omgaan en hoe je het beste kunt oefenen.

Dagelijks oefenen is dé manier om een goed resultaat te krijgen. Het opvoeden van een hond vergt ongeveer twee jaar ( het duurt 2-3 jaar voor een hond volwassen is). Ons advies is dan ook om meerdere cursussen achter elkaar te volgen, omdat het met wat ondersteuning gemakkelijker is om je hond door zijn eerste levensfases te helpen. De meeste honden vinden het leuk om iets te leren!
 

chippen

Om aan een KCWF-training te kunnen meedoen, moet je hond voorzien zijn van een chip. Op 1 januari 2013 is de nieuwe Wet Dieren van kracht geworden. Daarin is ook de verplichte Identificatie en Registratie (I&R) van honden geregeld. Alle honden die bij ons komen trainen, moeten daarom gechipt zijn; de bijbehorende papieren moeten in het inentingsboekje zitten. 
 

gezondheidsverklaring

Bij sommige cursussen, zoals Agility (Behendigheid) en Flyball, is een positieve algehele gezondheidsverklaring van de dierenarts vereist om fysieke, medische problemen te voorkomen. We vragen je deze verklaring op de eerste cursusdag mee te nemen.
 

basiskennis

Voor een aantal cursussen heeft het de voorkeur dat je hond minimaal de Basiscursussen 1 en 2 heeft gevolgd en liefst ook de A-cursus (diploma is niet verplicht). Belangrijk is bij deze cursussen dat je hond goed opgevoed is en goed luistert als hij los loopt.

 

Locaties kcwf

De KCWF heeft vijf cursuslocaties: Den Helder, Heerhugowaard, Heiloo, Hoorn en Schagen. De meeste cursussen worden wekelijks gegeven, maar per locatie mogelijk op verschillende dagen en/of tijdstippen. Je kunt op de cursuslocatie van jouw keuze klikken voor de dagen en tijden waarop de door jou gekozen cursus gegeven wordt.
 

AANmelden

Voor iedere cursus vragen we je om je vooraf aan te aan te melden met het juiste aanmeldingsformulier. Alle aanmeldingsformulieren vind je hier.

Lees het formulier goed door en vul alle (!) gegevens in. Voor vragen kun je contact opnemen met de cursuscoördinator van de locatie waar je de cursus wilt volgen.

Tijdens de training mag de hond geen slipketting, geen flexlijnen en geen tuigje dragen.