Basis (Puppy) Cursus 1 en 2

Wat houden de BasisCursussen 1 en 2 in?

 

De Basiscursus 1

De basiscursus 1 ( de puppycursus) is  voor iedere jonge hond vanaf 8 weken tot maximaal 6 maanden oud. In deze cursus  leren jij en je hond met elkaar omgaan en vertrouwen in elkaar te krijgen. Je ontwikkelt door de cursus een goede band met je hond. Je leert hoe je je hond moet opvoeden en verzorgen door een combinatie van theorie en praktijk. Je hond leert op zijn beurt hoe hij zich moet gedragen. Tijdens de lessen is er ook ruimte om vragen te stellen over de opvoeding en het gedrag van je hond.

VACCINATIES
Tijdens de eerste weken van de pup krijgt de pup antistoffen via de moedermelk. De weerstand verdwijnt tussen de 9 en 15 weken. De meeste pups krijgen hun eerste vaccinatie wanneer ze 6 weken oud zijn. Deze vaccinatie beschermt tegen ziektes die door het Parvo- en Hondenziektevirus worden veroorzaakt. Na de eerste vaccinatie worden pups nog tweemaal gevaccineerd: op de leeftijd van 9 weken en van 12 weken. Na de laatste vaccinatie is de pup volledig en langdurig tegen deze virale ziektes beschermd.

VOORZICHTIG
Het is belangrijk om met een jonge pup drukke uitlaatplaatsen en zieke dieren te mijden. Als de pup nog niet volledig is gevaccineerd is het mogelijk een virale ziekte op te lopen. Dit kan komen door contact met honden die een Parvo- en /of Hondenziektevirus hebben omdat zij niet zijn gevaccineerd. De virussen kunnen zich ook verspreiden via uitwerpselen van ( zieke) honden die niet zijn gevaccineerd.

PUPPEN OP LES
Bij de KCWF worden alleen honden toegelaten die gevaccineerd zijn. Pups kunnen het beste beginnen met de puppycursus als ze 8 tot en met 12 weken oud zijn. Als de pup de eerste enting gehad heeft, kun je met de puppycursus (Basis 1) beginnen. Natuurlijk moet er wel daarna op 9 en 12 weken gevaccineerd worden.

Is je hond 8 weken oud en heeft hij/zij de eerste vaccinatie gehad dan kan de pup aan de training deelnemen.

Bij de start van elke cursus  controleert de instructeur of de hond gevaccineerd  is; een titerverklaring van de dierenarts voldoet ook.

Ouder dan zes maanden 

Is je hond ouder dan zes maanden en heeft hij  nog geen cursus gevolgd en geen goede basisopvoeding gehad? Ook dan kun je bij de KCWF terecht voor de basiscursussen. De honden ouder dan zes maanden trainen in een eigen groep (de zogenaamde 'groene hondengroep').

Na afloop van de  cursus kan je hond een aantal basiscommando’s uitvoeren, zoals zitten, komen, netjes naast je lopen aan de riem. Jij en anderen, bijvoorbeeld de dierenarts, kunnen zijn gebit en oren bekijken. En je hebt meer inzicht in het gedrag en de verzorging van je hond. 

Basiscursus 2

Basiscursus 2 is een uitbreiding op datgene wat in de Basiscursus 1 is geleerd. De oefeningen worden wat moeilijker, maar altijd aangepast aan de leeftijd van de hond.
Ook honden komen in de puberteit. Een goede basis is in deze fase nodig.  In deze cursus leer je op een positieve manier omgaan met het pubergedrag van je hond.
Tijdens de les worden de oefeningen afgewisseld met korte speelmomenten. De cursus is een goed fundament voor de rest van zijn hondenleven.

De Basiscursus 1 en 2 worden allebei afgesloten met een examen. Bij voldoende beoordeling ontvang je het Basiscertificaat 1 of 2. Dit geeft toegang tot de A-cursus en het  landelijk examen Gehoorzame Hond.

Wat is het doel?

Het doel van de cursus is dat je hond:

  • en jij een goede relatie opbouwen en versterken
  • goed socialiseert
  • leert te luisteren
  • leert omgaan met verschillende situaties en voorwerpen.

Maar ook dat jij veel leert over:

  • opvoeding
  • verzorging
  • hoe je overbelasting of blessures bij je hond kunt voorkomen

 

Zijn jij en je hond geschikt?

De basiscursussen zijn voor:

  • puppy's vanaf 8 weken (tot maximaal zes maanden oud)
  • iedere hond vanaf 6 maanden oud die nog niet eerder een cursus deed
  • iedereen, mits je bereid bent dagelijks met je hond te oefenen

Tijdens de training mag de hond geen slipketting, geen flexlijn en geen tuigje dragen.

 

Aantal lessen: 16

Kosten: € 80,-

(excl. lidmaatschap)

De cursus wordt gegeven in:

Klik op de locatie voor het cursusrooster