Basis (Puppy) Cursus 1 en 2

Wat houden de BasisCursussen 1 en 2 in?

 

De Basiscursus 1

De basiscursus 1 ( de puppycursus) is  voor iedere jonge hond vanaf 8 weken tot maximaal 6 maanden oud. In deze cursus  leren jij en je hond met elkaar omgaan en vertrouwen in elkaar te krijgen. Je ontwikkelt door de cursus een goede band met je hond. Je leert hoe je je hond moet opvoeden en verzorgen door een combinatie van theorie en praktijk. Je hond leert op zijn beurt hoe hij zich moet gedragen. Tijdens de lessen is er ook ruimte om vragen te stellen over de opvoeding en het gedrag van je hond.

Heeft je jonge hond nog niet alle inentingen?  Volg dan even deze link.

Ouder dan zes maanden 

Is je hond ouder dan zes maanden en heeft hij  nog geen cursus gevolgd en geen goede basisopvoeding gehad? Ook dan kun je bij de KCWF terecht voor de basiscursussen. De honden ouder dan zes maanden trainen in een eigen groep (de zogenaamde 'groene hondengroep').

Na afloop van de  cursus kan je hond een aantal basiscommando’s uitvoeren, zoals zitten, komen, netjes naast je lopen aan de riem. Jij en anderen, bijvoorbeeld de dierenarts, kunnen zijn gebit en oren bekijken. En je hebt meer inzicht in het gedrag en de verzorging van je hond. 

Basiscursus 2

Basiscursus 2 is een uitbreiding op datgene wat in de Basiscursus 1 is geleerd. De oefeningen worden wat moeilijker, maar altijd aangepast aan de leeftijd van de hond.
Ook honden komen in de puberteit. Een goede basis is in deze fase nodig.  In deze cursus leer je op een positieve manier omgaan met het pubergedrag van je hond.
Tijdens de les worden de oefeningen afgewisseld met korte speelmomenten. De cursus is een goed fundament voor de rest van zijn hondenleven.

De Basiscursus 1 en 2 worden allebei afgesloten met een examen. Bij voldoende beoordeling ontvang je het Basiscertificaat 1 of 2. Dit geeft toegang tot de A-cursus en het  landelijk examen Gehoorzame Hond.

Wat is het doel?

Het doel van de cursus is dat je hond:

  • en jij een goede relatie opbouwen en versterken
  • goed socialiseert
  • leert te luisteren
  • leert omgaan met verschillende situaties en voorwerpen.

Maar ook dat jij veel leert over:

  • opvoeding
  • verzorging
  • hoe je overbelasting of blessures bij je hond kunt voorkomen

 

Zijn jij en je hond geschikt?

De basiscursussen zijn voor:

  • puppy's vanaf 8 weken (tot maximaal zes maanden oud)
  • iedere hond vanaf 6 maanden oud die nog niet eerder een cursus deed
  • iedereen, mits je bereid bent dagelijks met je hond te oefenen

Tijdens de training mag de hond geen slipketting, geen flexlijn en geen tuigje dragen.

 

Aantal lessen: 16

Kosten: € 80,-

(excl. lidmaatschap)

De cursus wordt gegeven in:

Klik op de locatie voor het cursusrooster