Cursus Voortgezette Kynologische Kennis

De opleidingen Kynologische Kennis 1 en 2 die via de Raad van Beheer behaald kunnen worden, zijn recent vernieuwd. Voortaan heet KK1: Basiscursus Fokken en Houden van honden. De KK2 heet voortaan: Voortgezette Kynologische Kennis. De opleidingen zijn vernieuwd en modulair opgebouwd: de opleidingen zijn opgedeeld in verschillende modules. Je kunt nu per module examen doen en op die manier de certificaten bij elkaar sparen tot je een opleiding compleet hebt. Zo zijn de opleidingen toegankelijker en beter te overzien.

Wat houdt de cursus in?

De cursus Voortgezette Kynologische Kennis van de Raad van Beheer is het vervolg op de Basiscursus Fokken en Houden van honden.Tijdens de cursus wordt er dan ook vanuit gegaan dat je bekend bent met de onderwerpen uit module 1 t/m 6 (de modules uit de BFH cursus). Voor deelname aan de cursus is het echter niet verplicht om de BFH cursus te hebben gevolgd of een BFH diploma te bezitten. Iedereen met voldoende basiskennis kan zich dus inschrijven.

De cursus bestaat uit de volgende modules:

  7. Anatomie en Basis Bewegingsleer
  8. Fysiologie
  9. Rassenherkenning en Terminologie
10.Kennis van Showreglementen
11. Embryologie en Histologie
12. Erfelijkheidsleer (gevorderd)


​Wat bereik je ermee?

Met de in de cursus opgedane kennis kunnen voor deze modules de officiële examens worden gedaan, wanneer je voor alle modules bent geslaagd ontvang je van de Raad van Beheer het VKK diploma. Dit diploma is tevens een vereiste voor het volgen van de cursus Exterieur en Beweging van de Raad van Beheer voor wie zich met deze kennis verder wil bekwamen tot keurmeester.

Het examen voor module 9, de rassenherkenning en terminologie, wordt afgenomen in ons clubgebouw in Heerhugowaard en is bij de prijs van het cursusgeld inbegrepen. De examens voor de overige modulen worden mondeling afgenomen bij de Raad van Beheer in Amsterdam, wanneer de data hiervoor bekend zijn kunt u zich hiervoor inschrijven via https://www.houdenvanhonden.nl/opleidingen-en-trainingen/voortgezette-kynologische-kennis-vkk/ Deze examens worden dus niet bij de KCWF afgenomen, inschrijving en betaling van deze examens geschiedt dan ook rechtstreeks aan de Raad van Beheer.

De cursus VKK start op 26 oktober, de aanvang is 19.30. Tijdens de lessen worden stapsgewijs de modulen behandeld waaruit de VKK is opgebouwd. In één of meer avonden wordt een module in zijn geheel behandeld.

Als de cursus al gestart is kun je je  nog steeds opgeven en deelnemen aan deze cursus. Dat is het voordeel van het modulaire systeem.  Je stapt in op het moment dat de volgende module begint.  Na het volgen van een module kun je examen doen voor deze module(s). Uitslagen van de examens  blijven geldig en de ontbrekende modules kunnen op een later tijdstip in een volgende cursus worden gevolgd.

De lessen worden gegeven in ons clubgebouw in Heerhugowaard, De Vork 4, 1704 BX Heerhugowaard. Zie het lesrooster voor de verschillende modules en de  data waarop zij gegeven worden.  Aanmelden en/of aanvragen van informatie kan door het zenden van een bericht aan kynologie@kcwf.nl

Het cursusgeld voor de gehele cursus bedraagt € 175,- voor KCWF leden en € 200,- voor niet-leden, zoals vermeldt is dit inclusief het examen voor module 9.  Stroom je later in bij deze cursus VKK dan doe je dat tegen een gereduceerd tarief.  

 

Aantal lessen: 

 

Kosten: € 175,- voor leden
( niet leden €200,-)

Aanmelden: kynologie@kcwf.nl
De lessen worden gegeven in ons clubgebouw Dog Out in Heerhugowaard, De Vork 4, 1704 BX Heerhugowaard

Hier vind je het lesrooster VKK van alle modules 2022
  Cursusrooster VKK oktober 2022