KCWF Organisatie

De KCWF is één van de grootste hondenverenigingen in Nederland met bijna 2.500 actieve leden. De vereniging draait volledig op de inzet van ruim 100 enthousiaste vrijwilligers. Wat iedereen bindt is de onze missie. 

Missie KCWF

De KCWF, een vereniging voor mensen met honden door hobby, sport en spel in harmonie met elkaar verbonden.

De KCWF wil een laagdrempelige vereniging zijn die open staat voor alle mensen en alle soorten honden. In het grote geografische gebied dat de KCWF bestrijkt, zijn wij voor allerlei takken van hondensport voor iedereen gemakkelijk bereikbaar. 

De KCWF gaat voor de hoogste kwaliteit. Wij bieden de cursussen aan voor een laag tarief. Onze goed opgeleide instructeurs weten op een professionele manier om te gaan met eigenaren en hun honden. Zij stralen enthousiasme uit en doen hun vrijwilligerswerk met passie: de beloning is de tevredenheid bij mens en hond.

Wat biedt de KCWF?

De KCWF biedt voor ieder wat wils in de breedste kynologische zin des woords. Of het nu gaat om fokkers, sporters of recreanten. Naast deskundigheid, vind je bij onze vereniging ook veel plezier en onderlinge betrokkenheid.

De KCWF is een vrijwilligersorganisatie

  • De instructeurs geven elke week op iedere locatie in-weer-en-wind vele, verschillende cursussen waarin het leren en de ontwikkeling van de hond centraal staan. 
  • Naast de instructeurs zijn er de vrijwilligers die op onze vijf locaties -de vijf KCWF kringen- de clubhuizen beheren, de commissies bemannen. Ook zijn vrijwilligers regelmatig inzetbaar om onze evenementen en activiteiten plezierig en veilig te laten verlopen. 
  • Het bestuur zorgt voor de randvoorwaarden en bepaald het beleid. Zij verzorgen ook de contacten met de externe partijen.

De  Hondengedragsdeskundigen kunnen je (tegen een vergoeding)  helpen bij opvoed- en of gedragsproblemen bij je hond. 

Steentje bijdragen?

Op een aantal gebieden kunnen we best wat hulp gebruiken. Kijk eens bij de vacatures. Wellicht is er iets voor je bij.